Tikkende klimaatbom

Discussie over klimaat en verandering daarvan, broeikaseffect, zeespiegelstijging, etc.
Henk
Berichten: 314
Lid geworden op: 11-02-2013

Re: Tikkende klimaatbom

Bericht door Henk » 10-02-2020 20:05

In de zomer zou dit zeker het geval kunnen zijn. Echter, na een koude winter is het zeewater nog koud in de voorzomer zodat mist (zeevlam) op mooie warme dagen in een brede kuststrook kan voorkomen.
V.w.b. de winter: de oceaan koelt af en ook al voorzien sommigen een depressietrein over onze hoofden met zachte, natte en stormachtige winters, de koudere oceaan zorgt dan voor een minder hoge temperatuur dan voorheen in eenzelfde situatie. Mocht het scenario van de depressietrein (straalstroom over onze hoofden) uitkomen, dan kan het ook zo maar betekenen dat we met een veel kouder noordpoolgebied (Spitsbergen wordt ongeveer 10 graden kouder) ook met enige regelmaat aan de noordkant van de straalstroom terecht kunnen komen. Vergeet daarbij niet dat er hoog noordelijke hogedruk zal zijn die de neiging zal hebben om de straalstroom verder zuidwaarts te duwen en in dat geval komen we in veel koudere lucht terecht. Grosso modo koelt het Noord-Atlantische gebied dan (tijdelijk) af en dat gaan we hier dan ook merken.
Berekeningen hebben aangetoond dat het in dit deel van de wereld dan 3 tot 5 graden afkoelt op jaarbasis en dat is inderdaad fors.

Plaats reactie